Tot voor kort was een goed bier een sterk bier. Een tripel van Westmalle of een Duvel, bieren die flirten met de grens van 10% alcohol. Maar tijden veranderen. Een hele maand Tournée Minérale en dan opnieuw laveloos? Nee toch!

Gelukkig zijn er nu de session bieren. Geen nieuw biertype, maar de verzamelnaam voor een bont allegaartje van bieren met weinig alcohol – denk aan 3% à 4% – en veel smaak. Lekkere doordrinkers met respect voor je hersencellen en je gezondheid!

1. Vedett Session IPA

Brouwerij Moortgat sprong op de kar met de Vedett Session IPA. Een blonde, licht troebele Vedett met aroma’s van citrus en dennenhars. De smaak evolueert in de mond van licht zurig naar fris bitter. Een smaakbommetje met 2,7% alcohol!

2. Gouden Carolus U.L.T.R.A.

De Gouden Carolus UL.T.R.A. is nog zo’n klepper. Geen flauw afkooksel van de Classic maar een lekker nieuw bier met een heel eigen stijl. Zacht, licht kruidig, een droge afdronk en slechts 3,7% alcohol!

3. Stouterik

Zelfs deze Stouterik past perfect in het session rijtje, een klassieke “Dry Stout” volgens de beste Ierse traditie. Een diepzwart bier met gebrande koffie-accenten, een fijne bitterheid, een romig karakter en … 4,5% alcohol. Toegegeven, iets zwaarder dan de Carolus en de Vedett, maar vederlicht voor een stout.

 

Ontdek hier van welke lichte bieren je nog allemaal kunt genieten:

 1. Star Light fles 25cl
  Star Light fles 25cl
  € 1,06
  Tijdelijk niet op voorraad
  Meer informatie
 2. Faro fles 75cl
  Faro fles 75cl
  € 1,23
  Meer informatie