PrikenTik-Streekbieren-tafelbier

Tafelbier is een biersoort die vandaag eerder in de anonimiteit leeft, maar tot enkele decennia geleden heel populair was in Vlaanderen. Je kon het bijna in elke Vlaamse keuken terugvinden, zowel als ingrediënt van bijvoorbeeld een lekker stoofpotje, als op tafel bij het middagmaal.

Door het lage alcoholgehalte dronken ook jonge kinderen tafelbier bij het eten, iets wat vandaag de dag bijna ondenkbaar is. Niet zo gek trouwens als je weet dat tafelbier minder calorierijk is dan de meeste frisdranken.

Tafelbier blijft een prima dorstlesser en ideale begeleider van uw dagelijkse kost. Deze van Piedboeuf zijn het bekendst, maar er zijn in België ook nog steeds verschillende soorten verkrijgbaar. Binnenkort dan toch maar eens een glaasje tafelbier schenken bij die stoofvlees-friet? 

Piedboeuf Foncee

De moeder van alle tafelbieren! Een bruin bier met slechts 1.5% alcohol. Door zijn zoete maar frisse smaak is dit bier een echte allemansvriend. Piedboeuf Foncée is bovendien het perfecte biertje voor de bereiding van overheerlijk stoofvlees.

 1. Piedboeuf Foncee fles 75cl
  Piedboeuf Foncee fles 75cl
  € 1,46
  Tijdelijk niet op voorraad
  Meer informatie

Piedboeuf Blond

De blonde en minder zoete variant van de Piedboeuf Foncée is de Piefboeuf Blond. Ook dit tafelbier heeft slechts 1.5% alcohol en is daardoor de ideale dorstlesser. Piedboeuf Blond drink je best heel fris, op ongeveer 3° Celsius.

Faro

Faro is het bruine tafelbier van brouwerij Alken-Maes en de tegenhanger van de Piedboeuf Foncée. Hij bevat echter nog net iets minder alcohol, slechts 1.3%. Opgepast! Niet te verwarren met het, van oorsprong, Brusselse Farobier dat gebrouwen wordt op basis van Lambiekbier.

 1. Faro fles 75cl
  Faro fles 75cl
  € 1,25
  Meer informatie