Het WK Voetbal in Rusland komt snel dichterbij, en dus ook de gezellige voetbalavonden met vrienden! Op deze avonden kunnen lekkere snacks en verfrissende biertjes natuurlijk niet ontbreken, dus vandaag geven we je alvast enkele recepten voor heerlijke hapjes om te delen. Allemaal even makkelijk om te maken èn compleet met aangepaste bieren. Met deze snacks scoor je gegarandeerd!

 

Pigs in a blanket

  Pigs in a blanket

Pigs in a blanket, letterlijk vertaald ‘varkens onder een dekentje’, worden in Engeland meestal tijdens de kerstperiode gegeten. De perfecte pittige hap dus, terwijl je kijkt hoe de Rode Duivels Engeland inmaken! Om in de juiste sfeer te blijven, matchen we onze biggetjes met een frisse Saison 1858 van Brasserie Du Bocq. Dit saisonbier combineert feilloos bittere hoptoetsen met florale smaken. Zodra de duivels scoren kan je overschakelen naar … champagnebier!

 

Wat heb je nodig?

  • 1 pak knakworstjes
  • 1 groot vel bladerdeeg
  • 1 eigeel

 

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg het vel bladerdeeg helemaal open en snij het in driehoeken. De basis van je driehoek mag net iets korter dan een worstje zijn, zodat ze een beetje uitsteken.
  • Plaats een knakworst bovenop elke driehoek en rol ze op.
  • Bestrijk de hapjes met een beetje eigeel zodat ze mooi bruin worden in de oven.
  • Bak ze 15 minuten in de oven op 200°C.
  • Serveer de varkentjes met je favoriete sauzen, bijvoorbeeld ketchup en mosterd.

Tip: als je liever meer hapjes maakt, kan je de worstjes ook doormidden snijden en het deeg in kleinere stukken snijden.

 

Vegetarische nachoschotel met guacamole

Vegetarische nachoschotel met guacamole

Nacho’s ken je ongetwijfeld, maar heb je al eens een nachoschotel in de oven gemaakt? Supermakkelijk en de smaken zullen je van je voetbalsokken blazen! We werken met een lekkere combinatie van pikante en milde aromaten, zodat iedereen ervan kan smullen.

Deze Mexicaanse smaakbom combineer je natuurlijk best met een Mexicaans biertje. Ga voor de echte klassieker, Corona met een partje limoen en je bent helemaal klaar om je team aan te moedigen. Olé!

 

Wat heb je nodig?

  • 200 gr tortillachips
  • 1 blikje kidneybonen
  • 400 gr geraspte kaas
  • 1 rode paprika
  • 50 gr fetakaas
  • Opgelegde groene pepers, naar smaak
  • Guacamole
  • Enkele lente-uitjes
  • 2 eetlepels koriander
  • Mexicaanse dipsaus en zure room

 

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de paprika in kleine blokjes. Hak ook de lente-ui en koriander fijn. Verbrokkel de fetakaas zodat je hem goed over de schotel kan verdelen.
  • Spoel de bonen af en laat ze uitlekken.
  • Verdeel de tortillachips gelijkmatig over een ovenschotel of bakplaat.
  • Doe er de bonen, geraspte kaas, paprika en feta over. Voeg ook schijfjes groene peper toe naar smaak.
  • Zet de schotel in de oven op 200° totdat de kaas volledig gesmolten is. Dit is meestal na ongeveer 10 minuten.
  • Haal de nachoschotel uit de oven en verdeel er de helft van de guacamole over.
  • Werk de schotel af met fijngehakte lente-ui en koriander.
  • Dien de nachos op met de resterende guacamole in een apart potje, een Mexicaanse dipsaus en zure room. Buen provecho!

(Gebaseerd op: cookieandkate.com/2018/loaded-veggie-nachos-recipe/)

 

Kruidige kippenvleugels uit de oven

Kruidige kippenvleugels uit de oven

In de Verenigde Staten is het een traditie om chicken wings te eten terwijl je naar de Superbowl kijkt. Wij hebben geen Superbowl, maar het WK voetbal is een even goed excuus! De ideale gelegenheid om een recept te lenen bij onze Amerikaanse vrienden.

Deze kruidige kippenvleugels eet je met een pikante chilisaus en dat vraagt om een verfrissend bier als afkoeling! Baptist Wit is een heerlijk fris witbier dat de felle smaken van de vleugels goed intoomt. Met een glas Baptist in de ene hand en een kippenvleugel in de andere kan je supportersavond niet meer stuk!

 

Wat heb je nodig?

Voor 12 vleugels

  • 2 theelepels lookpoeder
  • 2 theelepels uipoeder
  • 3 theelepels chilipoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 6 theelepels bruine suiker
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels oregano
  • 3 theelepels peper
  • 2 theelepels komijn
  • 4 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 12 kippenvleugels
  • Sesamzaadjes
  • Bieslook
  • Pikante chilisaus om te dippen

 

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Meng de olijfolie en de mosterd.
  • Meng alle overige kruiden in een tweede kom.
  • Besmeer de kippenvleugels met de mengeling van olijfolie en mosterd. Bedek ze daarna met een laagje van de kruidenmengeling.
  • Leg de vleugels in een ovenschaal en bak ze gedurende 30 minuten op 175°C.
  • Dien op met pikante chilisaus en versier met sesamzaadjes en verse bieslook.

(Gebaseerd op: njam.tv/recepten/kruidige-chicken-wings)