De Duvel Tripel Hop, het hoppige buitenbeentje in het gamma

De klassieke Duvel is een stevig, licht gehopt en blond bier. Maar in 2007 speelden de Duvel brouwers gewiekst in op de groeiende vraag naar uitgesproken hoppige bieren en lanceerden ze de eerste Tripel Hop.

Geen half werk
De meesterbrouwers voegden niet gewoon een derde hop toe, maar pasten de dry-hopping techniek toe. Dat houdt in dat er, naast de standaard hop tijdens het kookproces, nog extra hopbellen toegevoegd worden tijdens de lagering. Zo krijg je een bier met intense en tegelijkertijd heel fijne hoparoma’s.

De Duvel Tripel Hop Citra
Sindsdien keken Duvel liefhebbers jaarlijks uit naar de lancering van nieuwe versies, maar in 2016 mochten 5000 kenners de definitieve keuze maken. De Duvel Tripel Hop Citra, die voor het eerst in 2012 voorgesteld werd, haalde het met vlag en wimpel. De Citra hop wordt geteeld in de Yakima Valley in Washington en verrijkt het smaakpallet van de Duvel met frisse toetsen van pompelmoes en tropisch fruit.

Prik&Tik - Duvel - Duvel Tripel Hop Citra