Kurk is een milieuvriendelijk en waardevol natuurproduct gemaakt van de schors van de kurkeik. Vanaf het moment dat de kurkeik ongeveer 25 jaar oud is wordt de schors iedere 9 jaar geschild. De bomen leven ongeveer 200 jaar en zijn dus goed voor een twintigtal kurkoogsten. Spanje en Portugal zorgen voor meer dan de helft van de wereldproductie.

De volgende weken gaan we met zijn allen de kurken weer vrolijk laten knallen en dus is het tijd voor enkele creatieve kurkideetjes!

kurk

 

Handige handvaten

Misschien tijd om je badkamerkastje te pimpen? Ben je de zwarte knopjes van de lades beu en wil je een origineel accent aanbrengen? Vervang dan de knopjes van de lades door champagnekurken. Je draait de vijsjes van de oorspronkelijke knopjes langs achter door de kurken en je maakt zo heel eenvoudig van je oude kastje een eigen ontwerp.  

Een stevige onderzetter

Kurk isoleert uitstekend tegen warmte en is daardoor het perfecte materiaal voor een stevige onderzetter. Je lijmt de kurken goed aan elkaar vast in een vorm naar keuze en werkt dan de buitenkant af met brandveilige tape of gewoon met een kleurtje. Brandvlekken zijn meteen verleden tijd! Ecologisch verantwoord én nuttig. Wat wil je nog meer?

Veilige vogelpik

Ben je een ambitieuze doe-het-zelver? Dan hebben we een dartswand met kurk in de aanbieding! Je lijmt de kurken netjes op een stevig stuk bordkarton of een multiplexplaat en je hebt meteen een mooie en veilige wand om je dartsbord op te hangen. Je zal dan wel stevig moeten doordrinken of de kurken van de buren inzamelen ????