Een goede wijn op de kop tikken voor zo’n 50 euro per fles is geen kunst. Je slaat er even de Parker wijngids op na, kijkt enkel naar de scores boven de 90% en je hebt prijs. Ook letterlijk, want goedkoop zijn die kleppers niet. Maar goede wijn kopen zonder je spaarvarken leeg te maken is wel een kunst en daarvoor ben je bij Prik&Tik aan het juiste adres. Onze vaste leverancier ‘Les Bories du Sud’ is een wijnhuis gespecialiseerd in wijnen uit het Pays D’Oc dat erin slaagt om ieder jaar opnieuw kwaliteitswijnen met een zuiders temperament op de markt te brengen aan een meer dan correcte prijs. Vriendelijke en toegankelijke wijnen om zelf van te genieten of te delen met je gasten! Rik proefde een rode, een witte en een rosé van Les Bories du Sud en geeft jullie graag zijn indrukken mee.

1. Les Bories du Sud Chardonnay

Een chardonnay zoals een chardonnay hoort te zijn. Een mooie goudgele kleur, een mix van fruitige en florale aroma’s, toetsen van citrus en vanille en een pittig hazelnootaccent. Een chardonnay zonder complexen die het prima doet bij een zomerse pasta en een stukje vis of gevogelte. Een witte wijn met ook voldoende body om het op te nemen tegen een roomsausje.

2. Les Bories du Sud Merlot

Een wijn met alle kwaliteiten van een goede merlot: veel rood fruit, fluwelig en zacht met een vleugje pepermunt dat deze elegante merlot zijn frisheid geeft. Een allemansvriend die het prima doet bij een stukje rood vlees of bij de barbecue. Lichtjes gekoeld heb je meteen de ideale rode wijn om op je terras te genieten van de ondergaande zon.

3. Les Bories du Sud Syrah-Grenache

Voor één keer geen monocépage, de specialiteit van het huis Les Bories, maar wel een frisse blend die de aromatische kracht van de syrah druif combineert met het zachte en bloemige karakter van de grenache druif. Je ruikt de perzikbloesems en proeft fris rood fruit. Een levendige, elegante en vooral polyvalente zalmroze wijn. Ideaal als aperitief maar ook als gastronomische wijn bij witte vis of gevogelte met een vederlicht sausje.

Tip van Rik: gecharmeerd door deze wijnen van Les Bories? Probeer dan zeker ook eens de wijnen van het huis Les Colimonts. Ook uit het Pays’D’Oc, ook scherp geprijsd en vooral erg lekker.