Wijn hoort bij barbecue zoals boter bij de vis. De vraag is alleen welke wijn, want vaak gaat het om heel diverse smaken door de verschillende vlees-, vis- en vegetarische gerechten.

Omdat het dikwijls wat sterkere smaken zijn met rokerige aroma’s, veel kruiden en marinades, mag er best wel een stevige wijn naast gezet worden. Een krachtige rode medoc, een mooie Argentijnse malbec of juist een fijnere bourgogne. Het kan allemaal. Ook rosé is een uitstekende optie. Een diepgekleurde, droge rosé heeft vaak genoeg power en smaak om de barbecue-aroma’s aan te kunnen. Vis- en kipgerechten kunnen dan weer heel lekker zijn met een volle witte chardonnay.

Rik selecteerde voor jullie de beste barbecuewijnen uit het Prik&Tik-gamma!

  1. Château David Medoc Rouge

Deze Château van de familie Coutreau heeft met de ‘David’ het ideale evenwicht tussen kracht, elegantie en complexiteit gevonden. Deze medoc rijpte op Franse eiken vaten en dat proef je: mooi gedoseerd hout, veel rijp rood fruit zoals pruimen en cassis en een lange finale met zachte tannines. Laat die barbecue maar komen!

  1. Viña La Pinta Malbec

Deze Argentijnse malbec uit de Mendoza regio heeft een intens paarsrode kleur en licht gekruide aroma’s van rood fruit. Deze schitterende wijn heeft een evenwichtige smaak en doet het prima bij gemarineerd vlees en kruidige barbecueworstjes.

  1. Bourgogne Côte Chalonnaise

Deze moderne pinot noir uit de Bourgogne is uitzonderlijk evenwichtig, soepel en fris. Een heldere robijnrode wijn met een bloemrijke geur die perfect past bij je fijnere grillades.

  1. I Lauri Rosé Chiola Cerasuolo D'Abruzzo

Deze kersenrode rosé is een echte krachtpatser uit de Italiaanse Abruzzen. Fris en kruidig met aroma’s van versgesneden granaatappel. Grill enkele kreeftjes op je barbecue en serveer er deze I Lauri bij. Hemels!

  1. Le Grand Noir Pays d'Oc Chardonnay

Deze zuiderse chardonnay krijgt een extra kruidigheid door het toevoegen van 15% viognier-druiven. Je ruikt aroma’s van ananas met lichte eiktoetsen, mango en gember. Heel fris en fruitig in de mond.

Tip van Rik: Leg je vis op de barbecue? Twijfel dan niet en ga voor deze chardonnay die in 2017 door Frank Van der Auwera werd aanbevolen in zijn gids "de 300 beste wijnen onder de 10€".

Wil je zelf verder op ontdekkingstocht gaan? Leer dan ons volledige assortiment kennen of vraag tips aan een Prik&Tik-medewerker!