Portugal is een vrij apart wijnland. De Portugese wijncultuur ontwikkelde zich relatief afgezonderd van de rest van Europa en daardoor zijn er veel druivenrassen die je nergens anders in de wereld vindt. Als je weet dat er meer dan 250 inheemse druivenvariëteiten geteeld worden, is het de normaalste zaak ter wereld dat je de druivensoort op een Portugees wijnetiket niet herkent. De bekendste wijnstreken zijn de Douro-vallei, Alentejo en Dão, maar je kan overal echte pareltjes ontdekken. Rik ging voor jullie op zoek.

Prik en Tik - Wijnstreken - Portugese wijnen

Adega De Pegões Selected Harvest

Een granaatappelrode wijn uit de regio rond Setubal. De tannines van deze wijn zijn mooi in balans en je proeft rood en zwart rijp fruit en confituur. Een blend van Cabernet Sauvignon en Syrah, samen met inheemse Touriga Nacional en Trincadeira.

Fado

Een vriendelijke, weemoedige rode wijn uit Alentejo. Een zachte maar stevige wijn (14% alc) samengesteld uit Aragonez, Trincadeira en Syrah met een mooie afdronk van kruidig fruit en gerookte eik.

Quinta de Cidrô Sauvignon Blanc

Quinta de Cidrô ligt in het middelste gedeelte van de Douro, met steile hellingen en warme, droge zomers. Deze quinta is een ideale locatie voor buitenlandse druivensoorten zoals Chardonnay en Sauvignon Blanc. Een witte Sauvignon met een uitgesproken frisse neus en een smakenpalet van veel wit fruit.

Porca De Murca

Een witte wijn uit de Douro zonder complexen. Deze Portugese blend van Moscatel, Gouveio en Viosinho doet het prima bij een lekkere pot Zeeuwse mosselen!