Tijdens de wintermaanden mag het allemaal best wat stoerder zijn. Stevige stapschoenen, een comfortabele winterjas, warme handschoenen en … een stevig glas wijn. De lichte zomerwijntjes mogen enkele maanden rusten in de kelder langs de flipflops en de strandballen.

Rik maakt voor jullie een selectie van stevige maar betaalbare rode wijnen die het prima doen bij een stoofpotje of een stukje wild.

Prik&Tik - Rode wijnen met veel body - Gezellig

1. Kressman Médoc Grande Réserve

Een goed gestructureerde AOC Médoc van wijnbouwer Kressman? Dan weet je meteen dat je kwaliteit in huis haalt. Een robuuste blend waarin cabernet sauvignon domineert. Merlot en petit verdot zorgen voor het noodzakelijke evenwicht. Een wijn met krachtige aroma´s van gekonfijte rode vruchten en elegante tannines.

2. Graves Rouge Grand Réserve

Nog een topper van Kressman: deze AOC Graves Rouge. Een verrassend soepele en tegelijkertijd stevige graves op basis van een blend van cabernet sauvignon en merlot. De neus is opvallend intens en in het smaakpalet proef je rood steenfruit en kruiden met toetsen van hars, chocolade, vanille en gebrande aroma's. Een echte alleskunner en ideaal bij een stoofpotje of harde kazen.

3. Viña La Pinta Malbec

De kwaliteit van de Argentijnse wijnen ging er de voorbije jaren met reuzenstappen op vooruit. Deze intense, paarsrode malbec is een waardige ambassadeur van de regio Mendoza. De neus is licht gekruid en op de tong domineert rood fruit. Krachtig en toch elegant.

4. Château Plaisance-Branne

Deze AOC Montagne Saint-Emilion situeert zich iets hoger in ons gamma. Een typische blend uit de Bordeaux-regio met cabernet sauvignon, merlot en cabernet franc. Je proeft kleine rode vruchten en bosbessen maar ook een goed geknoopte ondertoon van bramen en zoethout. Veel body zonder plomp te zijn met heel fijne tannines. Een aanrader!

5. I Lauri Bajo Montepulciano D'Abruzzo

Jawel hoor, ook de Italianen weten hoe ze een krachtige wijn moeten vinifiëren!  Deze Bajo Montepulciano d’Abruzzo is een typische ‘wildwijn’ met een mooie volle rode kleur en intense geuren van rood fruit, zwarte kersen, bramen en kruidige houtnuances. Vol en tegelijkertijd fluweelzacht met de delicate geuren van tijm en laurier op de achtergrond. Prachtig bij gebraden wild zwijn met verse kruiden.