Tot voor kort waren rosés eenvoudige en frisse zomerwijntjes, maar daarin kwam de voorbije decennia snel verandering. Creatieve wijnmakers beseften dat een goede rosé best een gastronomische wijn kan zijn en gingen aan de slag om hun producten te perfectioneren. De consument pikte dit op en de herontdekking van het potentieel van een goede rosé was een feit.

Rik maakte voor jou een selectie van onze beste rosés die je perfect heel het jaar door kan drinken!

  1. Quinta de Cidrô Rosé

We beginnen met een stevige klepper (13.5% alc.) uit Portugal. Deze klassieke rosé is een echte fruitbom met een explosie van verse aardbeien en frambozen. Een verfrissende en zachte kwaliteitsrosé die je niet alleen als aperitief kan drinken, maar die het ook prima doet bij gerechten met gevogelte of gegrilde gamba’s.

  1. Fado Rosé

We blijven nog even in Portugal met deze Fado, een lichtere rosé (12.5% alc.) uit Alentejo met niet alleen fruitige bessenaroma’s, maar ook florale toetsen die te danken zijn aan de lokale Touriga Nacional druiven. Een frisse wijn met een volle afdronk die perfect past bij slaatjes en visgerechten.

  1. I Lauri Rosé Chiola Cerasuolo D'Abruzzo

Een hele mondvol de naam van deze kersenrode rosé uit de Abruzzen, en zo smaakt hij ook! Een frisse en kruidige rosé (13% alc.) die wat aan verse granaatappel doet denken. Een heel veelzijdige wijn die heerlijk smaakt bij gegrilde kreeft, risotto met zeevruchten en zelfs bij niet te pikante curry’s of dim sum.

  1. Gato Negro Rosé

Deze elegante Chileense ‘Zwarte Kat’ is een niet te zware Cabarnet Sauvignon (12.5% alc.) met heerlijke, fruitige aroma’s van aardbeien en pruimen. Een mooi uitgebalanceerde wijn die erg lekker is bij gerechten met kalfsvlees of gevogelte en zachte kazen.

  1. Rosé D'Anjou L. Vivier

Deze selectie zou niet volledig zijn zonder een klassieke Rosé D’Anjou. Ook deze Loirewijnen zijn er met sprongen op vooruit gegaan en deze fruitige rosé van wijnmaker Vivier is daar een goed voorbeeld van. Een heel veelzijdige lichte wijn (11% alc.) die zowel past bij de Aziatische keuken als een stukje vis en die zelfs niet terugdeinst voor patisserie of chocolade.

Dit is maar een beperkte selectie uit ons ruime en internationaal getinte aanbod aan rosé wijnen. Stuk voor stuk lekkere kwaliteitswijnen zodat iedere wijnliefhebber moeiteloos de rosé vindt die perfect bij hem of haar past.