Summertime is niet alleen een steengoede song, maar ook het ideale seizoen om op je terras onbekommerd te genieten van een heerlijke, frisse rosé. Rik stelt je dan ook héél graag zijn drie favorieten voor uit het Prik&Tik-gamma.

  1. Chaumel Cabernet-Grenache Rosé

Een complexloze, budgetvriendelijke rosé die in niets moet onderdoen voor zijn vaak veel duurdere broers en zussen. Voor nog geen €5,- haal je een mooie zalmroze rosé uit de Franse Pays d’Oc in huis. Je ruikt florale aroma’s en vers rood fruit. Ook in het smaakpalet domineren de rode vruchten. Een fruitige en frisse rosé voor een zacht prijsje.

Foodpairing: doet het prima bij een stukje vis of een zachte kipfilet.

  1. Rosé D'Anjou L. Vivier

In het verleden was Rosé d’Anjou bijna synoniem voor roséwijn, maar helaas ook al te vaak voor suikerwater. Gelukkig ligt deze tijd al lang achter ons en worden er in de Loire-regio voor een héél schappelijke prijs opnieuw treffelijke roséwijnen geproduceerd. In deze elegante wijn proef je frambozen, aardbeien en blauwe bessen. Zalig gewoon!

Foodpairing: heerlijk als aperitief maar ook een prima wijn bij Aziatische gerechten en frisse salades.

  1. Château De l'Aumerade Rosé Cru Classé

Ben je op zoek naar een echte topper dan moet je zeker deze Cru Classé eens proeven. Een gastronomische rosé uit de Provence met mooi geknoopt rood fruit dat je smaakpapillen streelt. Een rosé om met je ogen dicht van te genieten.

Foodpairing: deze luxe rosé past perfect bij gegrilde kreeft, een delicaat stukje tarbot of een flinke zeetong.

Tip van Rik: wil je meer weten over onze rosé? Vraag dan gerust advies in je favoriete Prik&Tik winkel.