De naam zegt het al. De wijnspecialisten van Vintense worden gedreven door een intense passie voor hun unieke product. Een passie die zich vertaalt in een respectvol productieproces en vooral overheerlijke alcoholvrije wijnen. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Ga dan met me mee op reis naar de Vintense-wijngaarden!

Prik&Tik - Vintense - Bedrijf

Van wijngaard tot glas

Alles begint bij de keuze van het terrein. Dat selecteren de wijnbouwers en wijnkenners – ook wel oenologen genoemd - met veel zorg. Ook de wijnbouwtechnieken hebben ze uitgekiend om, met veel aandacht voor de rijping van de druiven en het perfecte plukmoment, de wijn zo uitgebalanceerd mogelijk te maken.

Eens ze geplukt zijn, worden de druiven van de tros gehaald en heel erg zacht geperst. Daarna wordt gist toegevoegd, en start de alcoholische rijping.

Maar die alcohol moet er natuurlijk ook weer uit. En daar gebruiken de Vintense-deskundigen een ultramoderne techniek voor – die natuurlijk top secret moet blijven!

Topwijn zonder alcohol

Het resultaat? Unieke plezierwijnen met 0,0% alcohol. Het aanbod bevat Franse klassiekers uit bekende wijnstreken, die speciaal werden uitgekozen om perfect bij je maaltijden te passen. Denk bijvoorbeeld aan Merlot, Chardonnay of Sauvignon Blanc. Maar Vintense maakt ook feestelijke bubbels – die ze trouwens ook in kant-en-klaar cocktails verwerken! Ik heb alvast wat toppers voor je uitgekozen:

Vintense 0% Cabernet Sauvignon

Een alcoholvrije twist op een echte klassieker. Een gulle wijn met een bittere afdronk en toetsen van veenbes en kers. Heerlijk bij een stukje vlees.

Vintense Ice Hugo 0%

Lekker hip! Deze kant-en-klaar cocktail met Vintense Fines Bulles, vlierbloesem, citroen en munt is heerlijk als aperitief of bij het dessert.

Vintense Fines Bulles Cuvée Sélection 0%

Licht mousserende, sprankelende witte wijn die lichtjes naar perzik smaakt. Voor deze cuvée werden alleen de allerbeste druiven geselecteerd. Perfect voor een feestje of receptie.

Perfect voor mocktails

Met hun lichtzoete smaak zijn de Vintense wijnen ook de perfecte basis voor je favoriete mocktails. Deze Vintense Sneaky zal je zeker vaker willen maken!

Prik&Tik - Vintense - Sneaky mocktail

Dit heb je nodig:

  • 6 cl Vintense Fines Bulles 0,0%
  • 2 cl alcoholloze Carribean ‘rum’ siroop
  • 3 cl Pulco limoensap
  • wat muntblaadjes
  • ijsblokjes
  • 1 limoen

Zo maak je hem:

  1. Vul een stevig whiskyglas met ijsblokjes.
  2. Doe er de muntblaadjes, de siroop en het limoensap bij.
  3. Giet er tenslotte de Vintense Fines Bulles 0,0% bij. 
  4. Roer het geheel goed door met een bar spoon en werk af met een schijfje limoen.
  

Ontdek hier nog meer heerlijke Vintense mocktailrecepten.