Heb je nog wijn over van de eindejaarsfeesten en ben je niet van plan om deze binnen de kortste keren soldaat te maken? Dan heeft Rik de perfecte oplossing voor jou! Met dit eenvoudige recept uit de moezelstreek maak je zelf een heerlijke wijngelei die het perfect doet als extraatje bij een pittige kaas zoals een Achelse Blauwe, een Hervekaasje of een Engelse Stilton. 

PrikenTik wijnstreken - wijngelei

Dit heb je nodig:

  • een fles witte of rode wijn naar keuze 
  • 500g geleisuiker
  • een mespuntje zout
  • enkele (zuivergemaakte) geleipotten

Zo maak je het:

  • Breng de wijn samen met de geleisuiker en het zout al roerend aan de kook. En laat het mengsel ongeveer twee minuten doorkoken.
  • Neem de glazen potten en vul deze tot net onder de rand met het geleimengsel.
  • Sluit goed af met het deksel en zet ze minstens 5 minuten op hun kop. Dit zorgt ervoor dat de potten zich vacuüm trekken, waardoor je de gelei extra goed kan bewaren.

De gelei is ongeveer 3 maanden houdbaar en doet het prima als broodbeleg of bij een uitgebreide kaasplank. Succes gegarandeerd!