Prik&Tik - Wijnhack - Hoe open je een fles zonder kurkentrekker?

Een heerlijke fles wijn? Check. Aangepaste glazen? Check. Flessenopener? Potverdorie, waar is die weer naartoe …? Geen zorgen, met onze tips open je je fles wijn zelfs zonder flessenopener in no time! Welke methode kies je?

De sleutelmethode

Ok, je kan je flessenopener nergens vinden. Maar een sleutel heb je altijd wel bij de hand!

Steek de sleutel schuin in de kurk en gebruik hem om de kurk helemaal rond te doen draaien in de richting van de klok. Wikkel nu een handdoek rond de sleutel en trek de sleutel – en de kurk – eruit.

Let op: met deze methode kunnen er soms kleine stukjes kurk loskomen. Heb je dat aan de hand? Giet je wijn dan door een koffiefilter om ze eruit te filteren.

De lintmethode

Deze methode is voor gevorderden … maar als het je lukt krijg je de kurk wel zonder afbrokkelen mee uit de fles.

Duw de kurk met een pen volledig in de fles. Maak nu een ‘u’ met een lint en laat het in de fles zakken. Haak het rond de kurk zodat hij op het lint rust.

Hou de fles met één hand vast en trek aan het lint met de andere hand. Et voilà, je fles is open!

De schoenmethode

Tenzij je op het strand wijn aan ’t drinken bent, zijn er ook wel altijd een schoen en een muur in de buurt. Dus waarom deze methode niet proberen?

Steek de onderkant van de fles in de opening van een schoen. Neem de flessenhals stevig vast in één hand, en de punt van de schoen in een andere.

Sla de zool van de schoen tegen de muur totdat de kurk loskomt. Daarna kan je ‘m lostrekken met je hand. Wees wel voorzichtig, je wilt de fles natuurlijk niet stuk slaan.

 

Veel succes en veel drinkplezier!