De zuiderse wijnen zijn de laatste jaren aan een echte opmars bezig. Fruitbommen met heel veel zon in het glas, maar ook heel veel alcohol, tot 15% zelfs. Iedereen houdt wel van de zon, maar daarom niet van een overdosis alcohol. Rik ging op zoek naar lichte wijntjes die toch vol van smaak zijn en stelt ze graag aan je voor!

Prik&Tik - Wijntip - Lichte wijnen vol van smaak

1. Murviedro Colección Tempranillo

Een dieprode Spaanse Tempranillo met aroma’s van rood fruit en toetsen van zoethout en kruiden. Een ronde en evenwichtige wijn met lichte tannines, slechts 12.5% alc. vol. en toch een lange afdronk.

2. Chianti "Querceto" DOCG

Castello di Querceto ligt in de buurt van de Greve in Chianti op 470m hoogte. Deze Italiaan van oenoloog Alessandro François is een robijnrode chianti met een brede waaier van aangename aroma's. Een soepele en elegante wijn die 12.5% alc. vol. op de teller zet en een bewaarpotentieel van 8 à 10 jaar heeft.

3. Casteltorre Montepulciano d'Abruzzo

Deze lichte Montepulciano d’Abruzzo is een product van Schenk, één van de belangrijkste producenten en exporteurs van Italiaanse wijnen. Een intense rode wijn met aroma's van braambessen, aalbessen en zwarte bessen. Zeer aangename, frisse en lichte wijn met slechts 12.5% alc. vol.

4. Château de la Jaubertie Cuvée Traditionel

Een biologische wijn uit Bergerac in het zuiden van Frankrijk.  Deze dieprode wijn rijpt gedurende 10 maanden in Franse eikenvaten en je proeft een palet van rood fruit, pruimen en een beetje vanille. 13% alc. en een bewaarpotentieel tot 5 jaar.

5. Le Grand Noir Pays d'Oc

Een mooie biowijn uit het hart van de Minervois. De druiven worden pas bij volle rijpheid geoogst en geperst voor het einde van de gisting om de rondheid van de wijn te garanderen. Het resultaat is een dieprode wijn met aroma’s van rood fruit en toetsen van zwarte olijven, kruiden en kreupelhout. Een volle wijn, boordevol smaak met slechts 12.5% alc.