Ah, de zomer is eindelijk daar! Op vakantie gaan, uitstapjes doen, spelletjes spelen, … Maar de zomervakantie is soms toch lang om in te plannen en af en toe wil je ook gewoon een dagje thuis zijn. Daarom is Rik op zoek gegaan om iets leuks te doen met zijn kleinste vriendjes. Rik laat zich al eens graag verfrissen door een lekker ijsje, dus vertelt hij je graag hoe je deze verkoelende tussendoortjes gezellig samen kan maken op een warme dag!
Tip 1
Je zelfgemaakte ijsjes maak je het gemakkelijkste met vormpjes waarbij het stokje vast aan het vormpje zit. Heb je dat niet? Wacht dan eerst tot dat je ijsjes al minstens een half uur in de diepvries hebben gestaan voordat je een stokje in de ijsjes steekt.
Tip 2
Gebruik stukjes fruit of fruitpulp om de structuur van je waterijsjes meer consistentie te geven.
Tip 3
Je ijsje zal minder smaak hebben nadat het klaar is dan in de blender. Je moet dus helemaal niet zuinig zijn met de ingrediënten!
Tip 4
Krijg je de ijsjes moeilijk uit de vormpjes? Hou ze even onder warm water, dit helpt de ijsjes los te maken.
Goed de tips doorgelezen? Laten we er dan nu maar aan beginnen! Ontdek hieronder 4 makkelijke en heerlijke recepten om zelf ijsjes te maken.
Kidibul popsicles
Dit heb je nodig:
Voor +/- 6 popsicles
- 1 fles Kidibul Appel-Aardbei
- 5 cl Citroensap
- 3 cl Limoensap
- Optioneel: eetbare bloemen
- 1 tl Honing
- 6 x Ijsstokjes / ijsvormpjes
Zo maak je het:
- Giet 40 cl Kidibul Appel-Aardbei, het citroensap en het limoensap in een grote mengkom.
- Gebruik een klopper om de sapjes te mengen en om al het bruis uit de Kidibul te verwijderen.
- Optioneel: als je de eetbare bloemen wilt gebruiken, kan je deze “plakken” aan de zijkant van de vormpjes. Dit is het makkelijkst door met een satéprikker wat honing aan te brengen op de bloem en tegen de zijkant te duwen.
- Giet het Kidibul mengsel in de vormpjes.
- Vries de ijsjes ten minste 6 uur in.
- Haal de ijsjes uit de vorm en serveer ze in een breed glas met je lievelings Kidibul.
- Schol en genieten maar!
Tip van Rik: Deze Kidibul popsicles kan je ook maken met de andere Kidibul smaken: Kidibul Appel of Kidibul Appel-Kers.
Kersen-Cola ijsjes
Dit heb je nodig:
Voor +/-6 popsicles
- 150 gr fijngesneden kersen
- 20 cl Looza Appel-Kers
- 25 cl Cola
- 6 x Ijsstokjes / ijsvormpjes
Zo maak je het:
- Giet de Looza Appel-Kers in de vormpjes totdat deze half gevuld zijn. Voeg indien gewenst de fijngesneden kersen toe.
- Zet de halfgevulde ijsjes minstens 2 uur in de vriezer.
- Vul de ijsvormpjes aan met de cola.
- Vries de ijsjes opnieuw in voor minstens 4 uur.
- Haal de ijsjes uit de vriezer en eet ze snel op voordat ze terug smelten!
Aardbei-sinaasappel ijsjes
Dit heb je nodig:
Voor +/-6 popsicles
- 250 gr aardbeien
- 5 cl Monin Siroop Aardbei
- 25 cl Sinaasappelsap
- 2 el honing
- 6 x Ijsstokjes / ijsvormpjes
Zo maak je het:
- Pureer de aardbeien met de staafmixer of blender. Zeef de puree zodat alle pitjes uit het mengsel zijn. Voeg de Monin aardbeien siroop en 1 eetlepel honing toe en meng goed.
- Meng het sinaasappelsap en de andere eetlepel honing in een aparte kom.
- Vul de ijsvormjes voor de helft met het sinaasappelsap mengsel en zet het in de vriezer.
- Wacht minstens 2 uur voordat je het aardbeienmengsel erbij schenkt
- Vries de ijsjes opnieuw in voor minstens 4 uur.
- Lekken maar!
Oasis smoothie ijsjes
Dit heb je nodig:
Voor +/-6 popsicles
- 250 ml Oasis Tropical
- 250 gr yoghurt (Natuur of vanille voor een beetje extra zoetigheid)
- 1 tot 2 eetlepels honing
Zo maak je het:
- Doe de Oasis, yoghurt en honing in de blender. Mix tot een mooi glad geheel.
- Giet het mengsel in de vormpjes en laat ze minstens 5 uur koelen in de vriezer.
- Haal de ijsjes uit de vormpjes en laat je verfrissen door het zoete ijsje!
Tip van Rik: Heb je liever de Oasis Orange of Oasis Appel/ Cassis/ Framboos? Geen probleem! Dit ijsje kan je met verschillende Oasis smaken maken!
Heb je binnenkort een feestje gepland en wil je ook zelf boozy ijsjes maken? Ook daar heeft Rik enkele tips en heerlijke recepten voor!