Heb je zin in een frisse cocktail met een zurige kick, maar geen inspiratie? Met één eenvoudige formule heb je zo een echte klassieker op tafel getoverd. Neem 2 delen basisalcohol, 1 deel zuur en 1 deel zoet. Giet ze over ijs in een cocktailshaker en schudden maar! Nog even zeven en je overheerlijke cocktail is klaar!

PrikenTik - Bartender - Cocktailformule

Margarita

Laten we beginnen met de koning der cocktails, die ook nog eens supermakkelijk is! Je hebt alleen tequila (alcohol), suikersiroop (zoet) en vers limoensap (zuur) nodig. Dip de rand van je glas in zout en serveer je drankje met een limoenpartje erin. ¡Ola Margarita!

PrikenTik - Bartender - Margarita

Daiquiri

Vervang de tequila van je margarita door rum, en je weet meteen ook hoe je een daiquiri moet maken. Wil je je cocktail nog wat pimpen? Hang dan een spiraaltje limoenschil over de rand van je glas. Lekker fris!

PrikenTik - Bartender - Daiquiri


COSMOPOLITAN

Ben jij een Carrie, een Samantha, een Miranda of een Charlotte? De cosmopolitan – een cocktail die pas echt populair werd door Sex and the City – smaakt altijd, zelfs als je een Patrick bent. Wat hem zo speciaal maakt? De combinatie van 1 deel vodka, 1 deel Cointreau (samen 2 delen basisalcohol), 1 deel veenbessensap en 1 deel limoensap. Naar smaak kan je ook nog suikersiroop en sinaasappelzeste toevoegen.

PrikenTik - Bartender - Cosmopolitan

Whiskey sour

Wil je je gasten whiskey leren drinken? Begin dan met een whiskey sour. Citroensap, suikersiroop en natuurlijk de onmisbare maraschinokers er bovenop. Zo laat je ze de bijzondere smaak van whiskey kennen, zonder de intensiteit van een glas on the rocks. Wedden dat ze er helemaal weg van zijn?

PrikenTik - Bartender - Whiskey sour

Gimlet

Eenvoudiger dan de Gimlet kan bijna niet. 2 delen gin, 1 deel suikersiroop en 1 deel limoensap. Een lekker en origineel alternatief voor de alomtegenwoordige gin-tonic. Serveer met een schijfje komkommer en een takje rozemarijn.

PrikenTik - Bartender - Gimlet

Mojito

Dé topper op elke terras. Meng rum met limoensap, suikersiroop en een paar takjes munt. Voeg er in het glas nog wat spuitwater bij. Deze cocktail is lekker snel, en proeft heerlijk zomers!

PrikenTik - Bartender - Mojito

Tom Collins

Even cool als Don Draper van Mad Men kunnen we je niet maken. Maar we kunnen je wel het recept van zijn favoriete cocktail verklappen. Gin, citroensap en suikersiroop in de shaker, spuitwater erbij in het glas, en klaar! Trek je sjiekste pak aan, en genieten maar!

PrikenTik - Bartender - Tom Collins

Kamikaze

Gelukkig niet zo gevaarlijk als hij klinkt! Deze cocktail is heerlijk pittig in alle eenvoud. Je hebt alleen vodka, triple sec en limoensap nodig. Shake it, serve it, enjoy!

PrikenTik - Bartender - Kamikaze

Sidecar

Afsluiten doen we met deze American classic. Hij bestaat uit 2 delen cognac, 1 deel Grand Marnier en 1 deel citroensap. Schol!

PrikenTik - Bartender - Sidecar

Nu is het aan jou! Ben je tijdens het experimenteren met deze formule op een echte winner gestoten? Deel hem dan met ons op de Facebookpagina!