Deze site maakt gebruik van cookies voor webstatistieken om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik van cookies.
De lekkerste cocktails met bubbels
Een goed gekoeld glas champagne, cava of prosecco is al een perfect aperitief op zich, maar wist je dat een goed glas bubbels ook de basis kan zijn voor een sprankelende cocktail? De Apérol Spritz kennen we ondertussen allemaal, maar Rik stelt je graag zijn geheime favorieten voor. Oh ja, voor hij het vergeet, in alle recepten kan je de cava vervangen door een prosecco of een champagne en vice-versa. Geen enkel probleem!
De Mojito Royal
Als je in de naam van een cocktail ‘royal’ tegenkomt, mag je er zeker van zijn dat het over een cocktail met bubbels gaat. Zo ook in deze Mojito Royal. Een Mojito zonder spuitwater, maar wel met cava. Lekkerder, pittiger, maar ook een beetje gevaarlijker. Geniet ervan, maar met mate!
Dit heb je nodig
- 4 cl Bacardi Carta Negra
- Cava GM Brut
- 10 muntblaadjes
- Sap van een halve limoen
- Een theelepel rietsuiker
- 2 cl rietsuikersiroop
- Crushed ice
Zo maak je het
- Doe de muntblaadjes en de rietsuiker in een stevig cocktailglas en crush dit met een muddler
- Doe de rum, het citroensap en de rietsuikersiroop erbij en vul aan met crushed ice
- Roer alles stevig door mekaar en vul het glas tot aan de rand met de cava
- Werk af met enkele frisse muntblaadjes
- Salud!
Cava Naranjado
Fruitig, zoet, sprankelend en héél eenvoudig! Wat wil je nog meer?
Dit heb je nodig
- Het sap van een halve persappelsien
- Freixenet Cordon Negro
- Crushed ice
Zo maak je het
- Vul een champagneglas voor 2/3 met crushed ice
- Doe er het verse appelsiensap bij
- Vul aan met de cava
- Cheers!
French 75
Deze klassieker onder de champagnecocktails werd voor het eerst gemaakt in 1915, in de legendarische New York bar in Parijs, dé hotspot voor de jetset van La Belle Epoque. De combinatie van gin en champagne is overweldigend lekker. Drink deze cocktail zo koud mogelijk!
Dit heb je nodig
- 4 cl gin naar keuze
- 2 cl versgeperst citroensap
- Een scheutje rietsuikersiroop
- Nicolas Feuillatte Brut Champagne
- IJsblokjes
- Een stukje citroenschil
Zo maak je het
- Vul een shaker met de ijsblokjes, de gin, het citroensap en de rietsuikersiroop
- Shake stevig gedurende minstens 15 seconden
- Giet de cocktail door een strainer in een champagneglas en vul aan met de champagne
- Versier het glas met een stukje citroenschil
- Santé!
Heb je binnenkort wat te vieren en ben je geïnspireerd geraakt door deze recepten? Shop dan hieronder direct de benodigde dranken of ga langs bij je dichtstbijzijnde Prik&Tik-winkel.
Wil je nog wat meer cocktails shaken? Check dan onze Bartender-rubriek vol tips & tricks en het beste uit ons gamma aperitieven en sterke dranken.