Na een stevige maaltijd is er niets beter dan een lekkere digestief om samen nog wat na te genieten en te keuvelen. Het bevordert bovendien de spijsvertering en dat is altijd mooi meegenomen na een lekker etentje.

PrikenTik Bartender - Digestief

De Franse en Engelse klassiekers

De echte klassiekers komen uit Frankrijk. cognac, calvados en armagnac staan al sinds mensenheugenis op de kaart en doen het nog steeds prima als pousse café.

Ook een goede whisky kan perfect, zeker in combinatie met drambuie, een honingzoete likeur op basis van whisky. Je mixt één maatje whisky met één maatje drambuie, je voegt enkele ijsblokjes toe en je hebt een ‘rusty nail’. Een perfecte Britse after dinner cocktail.

Frivole Italianen

De Italiaanse digestieven zijn eveneens een begrip. Wie dronk nog nooit een limoncello, een grappa, een amaretto of een sambuca na het eten?
De frivoolste van de drie is zeker de Sambuca, een gedistilleerd drankje met een zachte annijssmaak. De Italianen zelf drinken sambuca geflambeerd met enkele koffiebonen in het glas. Warm en koud tegelijkertijd, verrassend lekker! Een zoete amaretto met enkele amandelkoekjes is dan weer de perfecte dessertvervanger.

Onze selectie

We plaatsen graag even enkele digestieven uit ons assortiment in de kijker.