Deze oude zomerhit uit ’74 knalt nog regelmatig uit de boxen op allerlei foute party’s. Bij Prik&Tik stellen we ons die vraag niet, wij gaan natuurlijk voor de twee, maar vandaag richten we onze spots op enkele zomerse sangria’s.

Sangria is veruit de leukste manier om de Spaanse zon in huis te halen. Je kan dit doen door onze heerlijke sangria online te bestellen, maar voor wie liever een persoonlijke toets aan je sangria wil geven, selecteerde Rik vier van onze favorieten: eentje met rode wijn, eentje met witte wijn, eentje met rosé wijn en, jawel, eentje met bubbels. Alle recepten zijn voor ongeveer 6 personen.

De klassieker

Een klassieke sangria maak je nog steeds op basis van een Spaanse rode wijn, zoals een Murviedro, en veel sappig fruit. In dit recept kiezen we voor Metaxa als brandewijn, een Griekse topper met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en een fruitige Murviedro voor zijn kruidige toets.

sangria

Dit heb je nodig:

  • 8 cl Metaxa
  • 4 cl Cointreau
  • 1 fles Spaanse Murviedro
  • Enkele flesjes fris spuitwater
  • 2 appels
  • 2 appelsienen
  • 2 perziken

Zo maak je hem:

  1. Snij de appels en de perziken ongeschild in kleine hapklare partjes.
  2. Schil de appelsienen, verwijder de vliesjes en snij ze eveneens in kleine partjes.
  3. Doe het fruit in een grote glazen of stenenkom .
  4. Giet de Metaxa en de Cointreau over het fruit.
  5. Daarna is het de beurt aan de Murviedro wijn.
  6. Meng alles goed door elkaar, dek de kan af met folie en laat de sangria minimum vier uur trekken in de koelkast.
  7. Giet de sangria in grote bolle wijnglazen en voeg wat spuitwater toe.

De fruitbom

Voor deze op en top zomerse sangria kiezen we voor een Spaanse witte wijn en lekker veel fruit. Met dit recept kan je gerust creatief aan de slag gaan met een eigen fruitmix op basis van de beste aanbiedingen in jouw versmarkt. We gebruiken als basis een fruitige Spaanse Moscatel met slechts 8.5% alc., een ideale doordrinker.

fruitbom

 

Dit heb je nodig:

  • 2 flessen Moscatel
  • 1 bakje frambozen
  • 1 perzik
  • 1 abrikoos
  • 1 nectarine
  • 1 cavaillon meloen

Zo maak je hem:

  1. Neem een grote kom en doe er de frambozen in.
  2. Snij de nectarine, de abrikoos en de perzik in kleine stukjes en doe ze in de kom.
  3. Snij de meloen in kleine stukjes (zonder schil) en doe deze als laatste in de kom.
  4. Overgiet het geheel met de twee flessen witte wijn. Het fruit moet volledig bedekt zijn.
  5. Dek de kom af met folie en laat de sangria minstens 4 uur rusten in de frigo zodat alle fruitsmaken mooi samensmelten met de wijn.

Pretty in pink

Verras je gasten in stijl met een elegante sangria op basis van rosé wijn en wit fruit. Werk de glazen af met een stukje watermeloen om extra smaak en kleur toe voegen. Net zoals onze klassieker vul je ook deze sangria aan met wat bruiswater of, als je het zoeter wil, met wat citroen limonade. We kozen voor één keer niet voor een Spaanse, maar wel voor een Portugese rosé. Deze zonnige Caves de Pegões heeft een lichtzoete afdronk.

Pretty in pink

 

Dit heb je nodig:

  • 2 flessen Caves de Pegões
  • 4 witte perziken
  • 2 witte nectarines
  • Enkele grote basilicumblaadjes
  • Enkele schijfjes watermeloen
  • Bruiswater of bruisende limonade

Zo maak je hem:

  1. Schil de perziken en nectarines en snij ze in hapklare stukjes.
  2. Doe het fruit samen met de basilicumblaadjes in een kom.
  3. Voeg de twee flessen Caves de Pegões toe en roer alles voorzichtig door elkaar
  4. Dek de kom af met folie en laat de sangria minimum vier uur trekken in de koelkast.
  5. Verdeel de sangria over 6-8 glazen gevuld met ijsblokjes en werk af met een scheutje bruiswater of bruisende limonade.
  6. Versier de glazen met een schijfje watermeloen.

Het is pas fijn als er bubbels zijn

Wil je een sangria die je à la minute kan klaarmaken en die niet moet trekken in de koelkast? Ga dan voor een sprankelende versie op basis van cava. Feestelijk en klaar in een handomdraai. Hier kiezen we natuurlijk voor onze Cava GM, de allerlekkerste cava aan een leuke prijs!

bubbels

Dit heb je nodig:

Zo maak je hem:

  1. Kneus de muntblaadjes in een ruime glazen kom.
  2. Verwijder de steeltjes en halveer de aardbeien.
  3. Snij de perzik in kleine partjes.
  4. Overgiet het fruit en de muntblaadjes met het druivensap en de Grand Marnier.
  5. Meng voorzichtig.
  6. Doe de Cava GM erbij.
  7. Voeg ijsblokjes toe en dien onmiddellijk op. Proost!