Hoe kouder het weer, hoe meer zin je krijgt in een lekker warm drankje… en dat mag ook wel wat meer hebben! Speciaal voor alle chocoholics zet Rik zijn favoriete recepten voor warme cocktails boordevol chocolade op een rijtje. Enjoy!
Irish hot chocolate
Psssst… Wij hebben gehoord dat je aan het eind van de regenboog geen pot goud vindt. Maar wel deze overheerlijke chocomelkcreatie! Extra romig, lekker zoet en hij ziet er ook nog eens goed uit. Wat kan een chocofan nog meer wensen?
Dit heb je nodig (voor 4 porties):
Zo maak je hem:
Verwarm de Cécémel. Giet de Baileys vervolgens in een glazen mok. Giet de warme chocolademelk erbij en bedek met een laagje slagroom. Werk af met chocoladeschilfers of cacaopoeder.
Fresh & hot
Wil je de rijke chocolade wat weerwerk geven met een frisse toets? Combineer dan met de muntlikeur Get 27 – een echte vaste waarde in Frankrijk.
Dit heb je nodig (voor 4 porties):
- 1 l Inza chocolademelk
- 10 cl Camino Real tequila
- 5 cl Get 27
- Muntblaadjes
Zo maak je hem:
Warm de chocolademelk op. Giet hem in een kopje en voeg tequila en Get 27 toe. Werk af met muntblaadjes.
Spicy chocomelk
Alleen voor durvers! Deze chocolademelk is heet in elke betekenis van het woord. Een verrassend recept dat komt overgewaaid uit Mexico, en zeker in de koudere maanden heerlijk verwarmend smaakt.
Dit heb je nodig (voor 4 porties):
- 750 ml Chocolademelk
- 14 cl mescal of tequila
- 6 kaneelstokjes
- 1 rode peper, zonder zaadlijsten
- Chilipoeder
Zo maak je hem:
Warm de chocolademelk op samen met de peper en de kaneelstokjes. Als de chocolademelk voldoende warm is, verwijder je de peper en de kaneelstokjes. Voeg tequila of mescal toe en laat nog even op het vuur staan. Gebruik een garde om het geheel schuimig te kloppen. Giet in een mok en garneer met chilipoeder.
Take it easy
Geen zin om aan het mengen te gaan, of gewoon geen fan van warme choco? Ga dan voor een shotje chocoladejenever, of giet wat chocoladesiroop in je koffie.