Je hebt er een lange werkweek opzitten en je kan wel wat ontspanning gebruiken. Dan is een afterwork altijd een goed idee. Met deze tips wordt het zeker een succes!

 


1. Communiceer het event ruim op tijd

Als je je collega 10 minuten voor de start van je feestje op de hoogte brengt, is de kans reëel dat hij er net op gerekend had om vroeg naar huis te gaan, of dat hij nog een heel belangrijke Skypemeeting moet doen.

Zet je communicatie dus goed op voorhand in gang. Dat kan met een Doodle voor kleinere kantoren, of simpelweg een ‘save the date’ in grote bedrijven. Iedereen heeft het waarschijnlijk druk, dus een reminder (of twee) is zeker geen overbodige luxe.

2. Zorg voor een leuke aankleding

Een thema voor je afterwork kan een fijne sfeer creëren en iedereen in de juiste mood brengen. Maar let er wel op dat het niet te intimiderend overkomt, want dan kan het je collega’s net weghouden. Gekostumeerde feestjes? Dat raden we alleen maar aan bij carnaval.

Om even een voorbeeld te geven: ‘Love is in the air: Valentijns-afterwork’ is zeker een goed idee. ‘Kom helemaal in het rood gekleed naar onze Valentijnsparty’ is waarschijnlijk een beetje van het goede teveel.

3. Serveer er ’n hapje bij

De meeste collega’s zullen al wel een hongertje voelen opkomen, dus vergeet ook niet om wat snacks op tafel te zetten. Super uitgebreid hoeft niet, want de meesten hebben nog een maaltijd op de planning staan.

Enkele van onze makkelijke favorieten zijn:

  • Mini-worstenbroodjes en mini-pizza’s
  • Wraps met cream cheese & zalm, in rondjes gesneden
  • Tortillachips met guacamole
  • Worteltjes of broodstokjes met hummus

Nog meer inspiratie nodig? Ontdek dan ook onze andere fingerfood-recepten.

4. Kies voor lekker lichte drankjes

Je collega’s moeten ook nog veilig thuis geraken. Kies daarom voor drankjes die niet te straf zijn, of een lekkere mocktail, want anders wordt het gevaarlijk op de weg. Probeer ook zekers eens een drankje dat bier of bubbels gebruikt, zoals deze Rossini!

Rossini GM

Dit heb je nodig

  • 5 aardbeien, in kleine stukjes
  • 1 cl suikerwater
  • 10 cl Cava GM Brut
  • Ijsblokjes
  • 1 aardbei als garnering

Zo maak je hem 

Pureer de aardbeien samen met het suikerwater met een staafmixer. Doe de puree samen met de ijsblokjes in een shaker en schud goed. Doe er de cava bij en giet het geheel door een strainer in een champagnefluitje. Decoreer met een aardbeitje.

5. Maak een Big batch

Op je afterwork wil je niet de hele tijd cocktails staan schaken. Daarom is het slim om een grote ‘batch’ te maken, oftewel een grote hoeveelheid van een cocktail die je kunt uitscheppen. Deze Madras is daar perfect voor.

Madras

Dit heb je nodig

Zo maak je hem

Giet eerst de wodka, dan de sappen in een highball-glas. Garneer met een sinaasappelpartje en je bent al klaar!