Je kent het wel: je bent uitgebreid gaan wandelen, en als je thuiskomt heb je kouwe tenen …. En vooral heel veel zin in een lekker drankje! Speciaal voor dat moment heb ik er 5 uitgekozen. No shaking, no stirring, gewoon zo, als een shotje. Je bent zo weer klaar voor de avond.

Boswandeling

Deze sterke drank heeft z’n naam niet gestolen en smaakt extra lekker na ’n stevige trektocht. Deze romige likeur op basis van banaan en kokos is 100% made in Holland … maar doet wegdromen naar tropische stranden. Precies wat je op deze donkere dagen nodig hebt.

Wilderen Eau-de-Bière

Eau-de-vie, daar heb je waarschijnlijk al eens van gehoord. Maar voor deze drank gaat de Limburgse brouwerij Wilderen nog een stapje verder. Ze distilleren hem namelijk uit hun succesbier Tripel Kanunnik, voor een compleet unieke, hartverwarmende smaak.

Metaxa 5* Classic

Is het hier in België echt te koud? Dan reis je met één shot van deze amberkleurige sterke drank naar de Egeïsche eilanden. Gedistilleerd uit zachte muskaatwijnen, en met 38% alcohol een perfecte pick-me-up. Gia mas!

Cynar

Zoals ik je deze zomer al vertelde is Cynar hipper dan ooit. Deze amaro – een traditionele, bittere drank – wordt gemaakt van artisjokken. Klinkt vreemd, maar met de toevoeging van 13 kruiden en planten wordt deze Italiaanse klassieker een echt lekkernij. Zeker het proberen waard!

  1. Cynar fles 70cl
    Cynar fles 70cl
    € 13,95
    Meer informatie

Sailor Jerry

Deze rum heeft niet voor niets de naam van een mythische, Amerikaanse tatoeëerder meegekregen. Hij is namelijk stoer, complex en authentiek, net als de volgetekende zeebonken van vroeger. Wat deze gekruide rum zo bijzonder maakt? Zijn kruidenmix met vanille en kaneel! Perfect voor het seizoen.

Benieuwd wat ik nog allemaal in huis heb? Bekijk dan snel het aanbod sterke dranken bij Prik&Tik!