Flashback naar 1886. Gustave De Ryck droomt van een eigen brouwerij en doet er alles aan om een nieuw bier te brouwen. Hij koopt een boerderij, gaat de stiel leren en de rest is geschiedenis …

Ook nu nog maakt Brouwerij De Ryck verschillende soorten authentieke en artisanale Belgische bieren. Elk met hun originele smaak, van de lichtere Clément en Steenuilke tot de kruidige Arend Winter. Allemaal worden ze gebrouwen met respect voor de traditionele procedés.

Met de Gouden Arend vieren deze Oost-Vlamingen elk jaar hun verjaardag. Een feestelijk bier dat zich op elke receptietafel of in elke cadeaumand thuis voelt.

 

Proefnotities van Ben Vinken:

Uiterlijk: de goudblonde kleur straalt van onder een dakje van stevig schuim.

Aroma’s: zodra je het flesje opent, komt de licht zoete, fruitige geur je tegemoet. Het parfum is aanwezig maar niet te uitgesproken.

Smaak en afdronk: dit sterker bier - 9° om precies te zijn - verrast met zijn pittige punch. Je proeft een subtiele hoppigheid met aangename fruitige toetsen. Afsluiten doet deze topper met een pittige, droge afdronk.

Conclusie: Gouden Arend is een hemels hoppig blond feestbier. Eentje om te degusteren in fijn gezelschap. Echt iets voor deze nieuwjaarsperiode, dus!

Ben Vinken: “Zoals altijd krijg je bij aankoop van dit bier van de maand gratis ons biersommelier 20cl-proefglas. Ideaal om deze Gouden Arend van brouwerij De Rycke te ontdekken en te degusteren.”

Tip van Rik: Gouden Arend is maar beperkt beschikbaar. Aarzel dus niet en kom snel langs voor je fles - met gratis degustatieglas - in je Prik&Tik-winkel of de webshop!

Foodpairing: fris fruitig met uitgesproken bittertoetsen … de smaak van dit bier past perfect bij romige en rijke gerechten. Denk aan een kaasschotel, pasta carbonara of een lekker stukje vlees.