Brouwerij Vanhonsebrouck. Daar heb je vast al van gehoord. Want deze innovatieve brouwerij – de modernste van Europa – is de thuisbasis van toppers als Brigand, Barista, Filou en Kasteel Rouge.

Eén van hun toppers is Kasteel Xtra, een blond bier van hoge gisting dat op alle gebieden een extra punch heeft. Een sterk aroma én een unieke smaak. Dat allemaal met een laag alcoholpercentage. Moet geproefd worden!

Proefnotities van Ben Vinken

Uiterlijk: een lichtgouden biertje, troebel, afgetopt met fijn schuim dat toch mooi blijft liggen.

Aroma’s: zodra je de flessenopener loslaat, komt een sterk en fris aroma je tegemoet. Lichtzurig, met een toets van mout.

Smaak en afdronk: dit bier bevat extra smaakvolle moutsoorten en dat proef je! Ook de bitter- en aromahoppen komen heel mooi tot hun recht. De afdronk is uiterst fijn. Dat heeft het bier dan weer aan dry-hopping en nagisting in de fles te danken.

Foodpairing: door zijn lage alcoholgehalte en hoppig-bittere smaak past de Kasteel Xtra goed bij eerder lichte gerechten, zoals een Caesarsalade, een stukje zalm op de grill met pasta of inktvisringen.           

Conclusie: dit bijzonder blond bier van hoge gisting onderscheidt zich van de rest door zijn laag alcoholpercentage – maar 4,5%. Dat maakt er het ideale zomerbier van, dat toch stevige smaken te bieden heeft. De naam Xtra heeft het dus zeker niet gestolen!

Bij dit bier van de maand krijg je gratis ons biersommelier 20cl proefglas. Perfect om boven te halen op je volgende barbecue.

Benieuwd naar Kasteel Xtra 75cl? Bestel dan vandaag nog je flessen in onze webshop of ga snel langs bij je Prik&Tik-winkel.


Tip van Rik: toch meer fan van het zwaardere werk? Dan is er altijd de Kasteel Tripel.