Het verhaal van de Ardense brouwerij Lupulus is nog erg recent. In 2004 startten de broers Pierre, Julien en Tim Gobron met een kleine brouwerij die enkel leverde aan de aanpalende bistro. Maar het bier was gewoonweg te lekker om alleen in Gouvy te degusteren. In 2007 kwam de Lupulus Blond Tripel op de markt in zijn typische champagnefles. Ondertussen groeide Lupulus uit tot een moderne familiale brouwerij met een volledig gamma typisch Belgische bieren in een schitterende Ardense hoeve.

Uiterlijk: een mooi goudblond bier, lichtjes gesluierd met een heel stevige ivoorkleurige schuimkraag.

Aroma en smaak: de Lupulus Blond is een ongefilterd en ongepasteuriseerd bier, licht bitter met delicate citrus- en moutaroma’s.

Afdronk: hoppig, maar zeker niet overdreven, en kruidig met toetsen van tijm.

Conclusie: een mooi gebalanceerde Belgische Tripel (8.5% alc.) met respect voor onze brouwtradities en toch origineel door zijn kruidigheid.

Tip van Rik: de Lupulus Blond is krachtig genoeg om weerwerk te bieden aan stevig smakende kazen zoals een Brie de Meaux of een Achelse Blauwe.

De smaak van dit kwaliteitsbier ontwikkelt zich optimaal tijdens de nagisting in de champagneflesfles van 75 cl. Zoals altijd krijg je bij aankoop van ons bier van de maand een gratis biersommelier 20cl proefglas. Ideaal om de Lupulus Blond Tripel in perfecte omstandigheden te degusteren. Ben je minder dorstig? Proef dan zeker eens een Lupulus Hopera in een flesje van 33 cl.  

  1. Lupulus Blond fles 75cl
    Lupulus Blond fles 75cl
    € 4,07
    Tijdelijk niet op voorraad
    Meer informatie