Brouwerij Rodenbach bestaat 200 jaar en viert dat met een nieuw bier: Rodenbach Red Tripel, een blend van een donkere tripel met foederbier dat twee jaar rijpte op houten vaten. Meesterbrouwer Rudi Ghequire en zijn team gingen de uitdaging aan om een uniek jubileumbier te creëren en slaagden daarin met verve. De meesterbrouwers van Rodenbach zijn ook meesterblenders en het resultaat van hun experimenten is een hoogst originele lichtzure tripel die smaakt naar meer.

De proefnotities van Ben Vinken:

Uiterlijk: een helder fonkelend koperkleurig bier met een mooie ivoorkleurige en fijnmazige schuimkraag. Met zijn 8,2% alc. is deze Rodenbach Red Tripel best een stevig bier van 12% en meer. Genieten mag, maar met mate!

Aroma’s: de neus is fruitig en complex met hints van abrikoos, karamel, gebak en zelfs witte bourgogne.

Smaak en afdronk: de complexiteit van de geur vloeit naadloos over in een rijk smaakpalet met accenten van rijpe ananas, citrus en carré confiture. Op de achtergrond proef je nog een vleugje zoethout en vanille. De afdronk is uitzonderlijk lang en aangenaam.

Conclusie: dit unieke jubileumbier is een verfrissende, complexe en goed doordrinkbare tripel. Het complexe, moutige, fruitige en houtgerijpte karakter van het bier komen heel gebalanceerd tot leven in je glas.  

Ben Vinken: “Zoals altijd krijg je bij aankoop van dit bier van de maand gratis ons biersommelier 20cl proefglas. Ideaal om deze Rodenbach Red Tripel te ontdekken en te degusteren. Je serveert dit zalige degustatiebier het beste op een temperatuur van ongeveer 6 à 8°C.”

Tip van Rik: brouwerij Rodenbach heeft volgens de jury van de  World Beer Awards 2021 twee beste bieren ter wereld binnen in huis. De Rodenbach Grand Cru is 'World’s Best Flanders Red Ale' en de Caractère Rouge is 'World’s Best Flavoured Wild-Sour'. Zeker eens proeven dus!

Foodpairing: zoals alle Rodenbach bieren smaakt ook deze Red Tripel heerlijk bij een handje versgepelde grijze garnalen, maar ook bij de zoet-zilte accenten van een bouillabaisse of een Achelse blauwe kaas past deze klepper perfect.