Bier van de maand: Saison de Bièrepassion

Tijd voor feest! Want Bierpassie, het magazine voor echte liefhebbers van het gerstenat, blaast binnenkort 100 kaarsjes uit. Al 100 nummers lang delen de redacteuren hun beste biertips, -adresjes en -ontdekkingen.

Om dat te vieren wilde brouwerij De Glazen Toren wel eens iets speciaals doen. Hun Saison de Bierepassion werd speciaal gebrouwen voor het 100ste nummer. En om het nog feestelijker te maken werd het bier gebotteld in een limited edition fles met een bijzondere, kleurrijke en vrolijke wikkel – en zelfs een unieke kroonkurk!

En daarmee is De Glazen Toren zeker niet aan hun proefstuk toe. Deze brouwerij werd opgericht door twee vrienden uit heel verschillende stielen: een leraar en een jurist. Je kent ze misschien wel van de Saison d'Erpe-Mere, dat iets minder dan twintig jaar geleden voor het eerst op onze schappen verscheen.

Deze nieuwe Saison de Bierepassion is een blond bier van hoge gisting, volledig gebrouwen volgens de aloude Henegouwse saison traditie. Het wordt niet gefilterd en is dus een zuiver natuurbier.

Uiterlijk: dit bier heeft een mooie, stroblonde basis waarin fijne bubbels verschijnen. De witte schuimkraag topt het geheel perfect af.

Aroma’s: in de neus wisselen twee aroma's zich voortdurend af: frisse citrus en een kruidige toets. Een harmonieus samenspel.

Smaak en afdronk: Saison de Bierepassion is door en door droog – zowel in de eerste teug als de afdronk. Hij drinkt enorm goed weg en de smaak blijft zich ontwikkelen in de mond.

Conclusie: dit bier is een prachtig voorbeeld van wat er allemaal kan met natuurlijke producten en methodes. Proef het zelf en vergeet meteen alle clichés over natuurbieren – dit is een topper die met de klassiekers kan concurreren!

Saison de Bièrepassion fles 75cl
€ 5,95

Online in voorraad

Ben Vinken: “Zoals altijd krijg je bij aankoop van dit bier van de maand gratis ons biersommelier 20cl-proefglas. Ideaal om deze Saison de Bierepassion van brouwerij De Glazen Toren te ontdekken en te degusteren.”

Tip van Rik: Saison de Bierepassion is maar beperkt beschikbaar. Aarzel dus niet en kom snel langs voor je fles - met gratis degustatieglas - in je Prik&Tik-winkel of de webshop!

Foodpairing: deze Saison de Bierepassion is altijd op de juiste plek op het juiste moment. Serveer je spicy fajita's? Dan blust het je mond. Staat er een zilt visgerecht op het menu? Dat kan dit bier net verzachten. En eet je vandaag een lekker romige mac & cheese? Je kan op de 'SdB' rekenen om door het vet heen te breken.