Voor maart selecteerde Ben Vinken, biersommelier van Prik en Tik en drijvende kracht achter Bierpassie Magazine, deze Silly Scotch. Allesbehalve een ‘silly’ keuze, want de brouwers van Silly zijn geen dwazen, integendeel! Sinds Marcelin Hypolite Mynbrughen in 1850 in het Henegouwse Silly startte met brouwen, wordt de expertise van het ambachtelijk bier brouwen al 6 generaties lang doorgegeven. De brouwerij is een referentie op het vlak van kwaliteit. Elk bier van de Brasserie de Silly wordt op ambachtelijke wijze gebrouwen met de beste grondstoffen: zuiver water, unieke gist waarvan enkel de meesterbrouwer het geheim kent, de beste hop en kwaliteitsmout. Deze stevige scotch (8% alc.) is het zoveelste bewijs van hun vakmanschap.

De proefnotities van Ben Vinken:

Uiterlijk: een donker koperrood bier met een volle, beige schuimkraag.

Aroma’s: het bier ademt brioche met rozijnen, gekonfijte vruchten, verse frambozen en hazelnoten. Heel aards.

Smaak en afdronk: deze likeurachtige scotch verrast je eerst met impressies van honing en karamel en eindigt daarna met toetsen van pruimen en gebrande mout. De afdronk is dankzij de Kent en Hallertau hop erg verfrissend.

Conclusie: deze Silly Scotch onderscheidt zich met zijn fijne, houtachtige geurpalet van de traditionele Britse scotchbieren. De smaak is voller en laat discreet een volle, bittere smaak doorschemeren. Een echte aanrader die op een heel natuurlijke manier zal bekoren.

Ben Vinken: Zoals altijd krijg je bij aankoop van dit bier van de maand gratis ons biersommelier 20cl proefglas. Ideaal om deze Silly Scotch en de andere traditierijke bieren van deze Henegouwse  brouwerij in perfecte omstandigheden te ontdekken.”

Tip van Rik: ben je op zoek naar iets anders dan een klassieke bruine trappist om je wildstoofpotje op smaak te brengen? Probeer dan zeker deze Silly Scotch eens die zelfs aan het meest eenvoudige stoofpotje een gastronomische toets zal geven.

Dus aarzel niet en kom snel je Silly Scotch scoren in je Prik&Tik-winkel of de webshop!

  1. Scotch Silly fles 75cl
    Scotch Silly fles 75cl
    € 4,21
    Tijdelijk niet op voorraad
    Meer informatie