Bier van de maand: Vicaris Tripel 75cl

De Vicaris-bieren van Brouwerij Dilewyns waren zo geliefd dat de familie niet anders kon dan hun huisgebrouwen bier officieel uit te brengen. Het brouwen zit in het bloed van deze Belgische familie uit Dendermonde. Vincent Dilewyns richtte de brouwerij op in 1999, maar de passie voor brouwen gaat veel verder terug. In 1885 had zijn familie al een brouwerij, die helaas tijdens de Tweede Wereldoorlog haar koperen ketels moest afstaan voor munitie.

Een 100-tal jaar later werd Vincents passie voor brouwen onweerstaanbaar en begon hij zijn eigen brouwavontuur. Na talloze experimenten met gisten, hoppen en mouten bereikte hij een prachtig resultaat: de eerste Vicaris Tripel was geboren. De Vicaris Tripel is een elegant uitgebalanceerd bier, met subtiele fruitige tonen. Alle natuurlijke elementen blijven behouden omdat de bieren niet gefilterd worden. Elk flesje wordt met zorg, vakmanschap en passie gebrouwen, zonder pasteurisatie, waardoor het zijn frisse karakter behoudt en smaak ontwikkelt met de tijd.

Proefnotities van Ben Vinken

Uiterlijk: Door de traditionele brouwmethode wordt het uiterlijk van dit tripelbier gekenmerkt door een stevige en romige schuimkraag bovenop een goudgeel bier.

Aroma’s: De neus is lichtzoet, fruitig, en subtiel citrusachtig maar als je een tweede keer goed doorruikt, komt ook de ambachtelijke geur van mout naar voren.

Smaak en afdronk: Deze Tripel is een zacht bier met een fruitig smaakje. De subtiele bitterheid en lichte moutigheid geven dit bier een heerlijke afdronk. Door een hoge gisting en koude lagering krijgt deze tripel een aangenaam mondgevoel. 

Conclusie: Deze uiterst verfijnde Tripel is een aanrader voor zowel de ervaren als de nieuwe bierliefhebber. Een allemansvriend en een heerlijke dorstlesser om het voorjaar in te zetten.

Ben Vinken: “Zoals altijd krijg je bij aankoop van dit bier van de maand gratis ons biersommelier 20cl-proefglas. Ideaal om deze Vicaris Tripel te ontdekken en te degusteren.”

 

Foodpairing: Vanwege de mooi uitgebalanceerde fruitige smaak, past dit biertje perfect bij een heerlijke dessert of een frisse salade. Maar dit bier komt ook helemaal tot zijn recht bij vette vis of bij jonge en romige kazen. 

Tip van Rik: Om dit prachtig plaatje op z’n best te schenken, raden we je een temperatuur van 5-7°C aan!