Ons bier van de maand is er eentje van de brouwerij Malheur uit Buggenhout. Stamvader Balthazar De Landtsheer startte met brouwen in 1773. In 1997 startte Manu De Landtsheer de activiteiten van deze traditierijke onafhankelijke brouwerij opnieuw op. De vier blonde Malheur bieren worden gebrouwen volgens een oude en klassieke methode met gerst, hop en gist, maar er worden wél hypermoderne installaties voor gebruikt. Voor deze Malheur 8, een exclusiviteit van Prik&Tik, koos Manu Saaz-hop, die het bier zijn karakteristieke citrusaccenten geeft.

Uitzicht: een goudblond bier met een stevige schuimkraag die mooi aan het glas plakt.

Smaak: de Malheur 8 is een levend bier dat verder rijpt op de fles en dat proef je. Je proeft citroen en pompelmoes maar ook het bittere van de Saaz-hop en toetsen van droge sherry.

Afdronk: een volmaakte droge en hoppige afdronk die opvallend lang uitvloeit.

Conclusie: De Malheur 8 is met zijn 8% alc. een geslaagd degustatiebier dat je lekker fris moet schenken om er optimaal van te genieten.

Tip van Rik

Wist je dat je een gratis degustatieglas ontvangt bij aankoop van ons bier van de maand? Shop nu snel een eenvoudig online of ga naar je dichtstbijzijnde Prik&Tik-winkel.

Heb je de smaak te pakken? Proef dan zeker ook de andere bieren uit het Malheur gamma: 3 blonde bieren, de stevige bruine Malheur 12 en de twee sprankelende bière brut varianten.