Bier van de maand: Schuppenboer Whisky Barrel Aged

Het verhaal van brouwerij Het Nest leest als een kinderboek. Het begon in 2000 met de bierproefclub ‘De Orde van de Zatte Mus’. In 2006 werden de bierproevers bierbrouwers. Eerst in een kleine 50-literketel en daarna al snel in een 500-literketel. Hun eerste tripel was meteen een schot in de roos en behaalde een mooie derde plaats op het Open Nederlands Kampioenschap voor amateurbrouwers. Als rasechte Turnhoutenaars zochten ze hun inspiratie in de speelkaartentraditie van hun stad. De ‘Schuppenboer’ was geboren! Sinds 2015 brouwen ze een heel gamma van speciale bieren in hun eigen hypermoderne brouwerij. Waaronder dus de nieuwe Schuppenboer Whisky Barrel Aged. Dit is niet zomaar een tripel, maar wel eentje die 6 maanden gelagerd is op Whiskey-vaten van ‘The Belgian Owl’.

Uitzicht: een licht troebel goudkleurig bier met een witte schuimkraag. Een typische tripel dus.

Smaak: een kruidige en volle smaak; de koriander doet zijn werk. Het aroma is fruitig. Je kan ook heel duidelijk de eik en zelfs de whisky proeven. Niet overdreven veel koolzuur en daardoor een doordrinker. De 8% alc. overheerst niet.

Afdronk: dankzij de cascade hop heeft de Schuppenboer een subtiele, licht bittere afdronk.

Conclusie: het is bijna niet te geloven dat deze perfect uitgebalanceerde tripel één van de eerste brouwsels was van de ‘Zatte Mussen’. Een voltreffer!

Tip van Rik: vind je deze Schuppenboer Whisky Barrel Aged lekker? Probeer dan zeker ook eens de andere speciale bieren van brouwerij Het Nest. Echt het ontdekken waard!