Jawel, je leest het goed: cocktails met bier. Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar heel wat biertjes passen perfect in een cocktail. Soms is het bier de mixer, zoals tonic dat voor gin is, soms gebruik je bier als subtiel accent.

 

Een overheerlijke geschiedenis

Biercocktails bestaan eigenlijk al eeuwen. Halverwege de 19e eeuw werd er al volop met bier gemengd, om de eenvoudige reden dat er altijd bier voorhanden was.

De kans is trouwens groot dat je er zelf onbewust ook een paar kent. Denk maar aan een mazout, een tango of een spavola. Zowat iedereen kent deze simpele biercocktails, maar ze worden gewoon nooit zo genoemd.

Deze drankjes zijn ook niet van hetzelfde niveau als veel ‘normale’ cocktails en dat helpt de reputatie van biercocktails niet vooruit. En toch kan je steeds vaker biercocktails op de menukaarten van je favoriete cocktailbars of cafés vinden. Dit zijn dan geen simpele mengelingen van pils en frisdrank meer, maar ingewikkelde recepten waarvan een heel specifiek bier een essentieel onderdeel uitmaakt.

Tijd dus om je in te wijden in de kunst van de biercocktails! We delen vandaag drie eenvoudige en smakelijke recepten die je in een handomdraai zelf kan maken. Proost!