Neen, we zijn spijtig genoeg nog niet van Corona verlost. Daarom blijf je best in je bubbel. Maar niets houdt ons tegen om het beste van onze bubbel te maken en dan zit je goed met onze speciale bieren in 75cl-flessen. Net zoals goede wijn het best veroudert in een magnum, veroudert een kwaliteitsbier het mooist in zo’n groot exemplaar. Dat is al één goede reden om voor een grote fles te kiezen. En zeg nu zelf, wat is er fijner dan samen te genieten van het allerbeste van onze meesterbrouwers?

Rik geeft jullie met plezier een voorzet uit ons groot assortiment 75cl-degustatiebieren.

Boon Oude Kriek

Voor deze uitzonderlijke oude kriek laten de geuzestekers van Boon maar liefst 400 gram krieken per liter in eikenhouten vaten gisten op 1 jaar oude traditionele lambiek. Zo krijg je een dieprode geuze met een roze schuimkraag. De krieken domineren het complexe smaakpalet waarin je ook rijp fruit en toetsen van eikenhout proeft.

Vicaris Lustrum

Deze Vicaris Lustrum is gebrouwen ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van brouwerij Dilewyns in Dendermonde. Het is trouwens vlas uit Dendermonde die dit bier zijn unieke karakter geeft met toetsen van gras en vanille die perfect in harmonie zijn met de mandarijn- en citrusaroma’s van de Amerikaanse hop. Een perfect, niet-gepasteuriseerd en ongefilterd natuurbier!

Goliath Tripel

Deze stevige tripel van Brasserie des Légendes werd in 2012 door het vakblad ‘Vino’ verkozen tot beste Belgisch-Waals Blond Bier. De geur van deze ongefilterde jongen is fris, citrusachtig en lichtjes floraal. Het bier komt fris binnen met een overweldigend smakenpalet: gember, gras, witte peper en zelfs een zoete honingtoets. Een heerlijk bier met een goede balans.

Liefmans Goudenband

Brouwerij Liefmans uit Oudenaarde is momenteel vooral bekend om zijn vederlichte Fruitesse on the rocks, maar ook deze klassieke craft blend is het ontdekken meer dan waard. De Goudenband wordt gemaakt in open kuipen met bier van gemengde gisting, waarna het 4 tot 12 maanden verder mag rijpen in de kelders. Rijp bier wordt versneden met jong bier om de gisting opnieuw op gang te brengen. Het resultaat is een roodbruin bier dat net als wijn alleen maar beter wordt met de jaren. Zelfs na tien jaar smaakt het roodbruine bier nog altijd even fris! De lichtzure smaak en de gegrilde bittere elementen maken van het bier een perfecte match met stevige kazen. Knap!

St_Bernardus Abt

In dit overzicht mag een stevig bruin abdijbier zeker niet ontbreken. De naam van het bier, St. Bernardus Abt, laat al vermoeden dat dit bier hoog gepositioneerd is in de hiërarchie van de patersbieren. Volgens veel kenners moet dit donker bier met zijn volle ivoorkleurige schuimkraag niet onderdoen voor zijn beroemde buurman uit Westvleteren. De St.Bernardus Abt heeft een zeer fruitig aroma, zit boordevol complexe smaken en heeft een typische, lange bitterzoete afdronk.

 

Tip van Rik: als je bubbel niet present is en 75 cl van deze toppers wat veel is, kan je van de meeste van deze bieren ook genieten in meer klassieke 33cl-flesjes.