Heb je een paar echte knutselaars in huis? Dan kan je met een kistje wijn heel wat kanten uit! Je kan niet alleen vanalles maken met de kurk maar ook het kistje zelf kan als basis dienen voor een tof project. Wij hebben er een paar voor je getest!

Schilderkistje

(pinterest.com)

Soms hoef je het niet te ver te zoeken … en een kistje schilderen is niet alleen leuk, maar ook slim! Je knutselwerk kan namelijk als cadeau dienen voor een echte wijnliefhebber!

Je hebt alleen maar plakkaat-, acryl- of zelfs een restje muurverf, penselen, een vod en een palet (een plastic deksel is ook prima) nodig. Je kan je creativiteit de vrije loop laten of aan de slag gaan met sjablonen die je uitprint of uit karton snijdt. Zijn je kids nog klein? Doe het knippen en snijden dan zelf!

Plantenkistje

(pinterest.com)

Op zoek naar een extra plek om vetplantjes of kruiden te zetten? Dan maak je toch gewoon een plantenbak van een wijnkist! Het is supermakkelijk! Haal gewoon het deksel eraf en zet er kleine terracotta potjes in. Gebruik daarna secondelijm, knopen en opgerold lint om zowel de potjes als de kist zelf te versieren. Mix en match is altijd leuk, dus niks hoeft bij elkaar te passen. Hoe gekker, hoe liever!

DIY lightbox

(pillarboxblue.com)

Dit knutselproject vraagt wat meer werk maar het resultaat is dan ook echt de moeite! Een goed idee om met tieners te maken.

Zaag het midden uit het deksel van een wijnkist, zodat er alleen een rand overblijft. Neem daarna een vel acetaat (dat kan je makkelijk online bestellen) en verf of print er een afbeelding of tekst naar keuze op. Lijm dit vel in het kader. Nu hoef je alleen nog maar lampjes vast te tapen of lijmen in de doos, het deksel er weer op doen en klaar! Een coole lightbox, helemaal zelfgemaakt.

De opbergdoos

(craftgawker.com)

Dit project is ook voor oudere kinderen extra handig. Want hoe vaak per dag hoor je wel niet de vraag: ‘Heb jij m’n oplader gezien?’

Ga op zoek naar een dunne houten plaat en snij hem op maat van de kist. Gebruik een heel goed cuttermes – of een cirkelzaagje, als je dat toevallig hebt, om er een kleine uitsparing in de vorm van een halvemaan in te maken. (Als je als plaat het deksel van een ander wijnkistje gebruikt zit er misschien zelfs al een opening in!) Leg nu je opladers onderin de kist, leg de plaat iets hoger in de kist en daarbovenop de smartphones en tablets die je wil opladen. Haal het kabeltje gewoon door de uitsparen, en ’t is zo gefikst. Ideaal voor kids die altijd alles kwijt geraken!

Kistjes in de kijker

Heb jij geen kistje klaarstaan? Bestel dan deze topwijnen via www.prikentik.be en krijg er een heel mooi exemplaar bij!