Het zijn weer drukke weken. De kinderen gaan naar school, jij naar het werk en er is niet altijd veel tijd om naar de winkel te gaan. Maar dat wil niet zeggen dat je ’s avonds niet kan ontspannen met een fijne cocktail! Rik legt je uit hoe je er makkelijk eentje maakt – gewoon met de ingrediënten die nu al in je (koel)kast staan.

Met gin

Een lekkere gin heb je waarschijnlijk al in huis. Het is niet voor niets één van onze populairste dranken. Om er een cocktail mee te maken, denk je best in de richting van meer hartige, zoute smaken. Klinkt misschien raar, maar geloof ons: echt een heerlijke combi!

Geen tomatensap in huis voor deze Bloody Mary? Gebruik dan het sap waar tomatenblokjes of hele gepelde tomaten inzitten. Combineer met wat Worcestershiresaus of Tabasco en een beetje citroensap (hoeft niet vers te zijn). Et voilà!

Nog een tip voor de echte durvers: combineer gin met een scheut van het zoute water dat bij augurken, kappertjes of olijven zit. Begin met een klein beetje, en pas aan naar smaak. Serveer met ijs. Durf jij het aan? Deel je drankje met ons via Instagram! @prikentik

Met rum

Een fles rum in de kast? Daar kan je zoveel kanten mee op! Giet er een frisdrank naar keuze bij die je lekker vindt en je kan niet misgaan.

Mag het wel wat complexer? Gooi dan wat bevroren fruit in de blender met een beetje water, giet het mengsel met wat suikersiroop over ijs in een glas en top af met rum. Yummy!

Met vodka

Heb je ooit al eens een Kamikaze of Cosmopolitan gedronken? Dan weet je dat vodka en zuur fruit een match made in heaven zijn.

Combineer een flinke scheut vodka met pompelmoes-, limoen- of zelfs appel-kerssap voor een supersimpele cocktail. Cranberries of frambozen in de ijskast? Doe die er ook maar bij!

Met tequila

Tequila werkt heel goed als shotje. Dus dat is altijd een optie als je er echt geen tijd in wil steken. Maar wist je dat ook van bruiswater met tequila echt een kick kan krijgen? Combineer deze twee ingrediënten en voeg er nog een klein stukje peper toe voor een spicy tintje. Liever iets frisser? Dan is limoen precies wat je nodig hebt om dit simpele drankje af te maken.

Met whisky

Whisky is zo robuust dat je er wel eens gek mee kunt doen. Wat dacht je van deze Amerikaanse ‘float’? Schep een bol vanille-ijs in een groot glas en giet er een scheut whisky bij. Top af met root beer of een andere donkere frisdrank. Voor de echte zoetekauwen!

Heb je deze ingrediënten toch niet in huis en geen zin om uit je zetel te komen? Bestel dan gewoon je dranken in onze webshop!

  1. Grant's fles 1l
    Grant's fles 1l
    € 26,50
    Meer informatie