Tijdens de feestdagen is een geschenkmand voor heel wat mensen het ideale cadeau. Maar hoe begin je er eigenlijk aan? In de Prik&Tik-winkel laat je je natuurlijk bijstaan door een drankspecialist, maar met deze tips kun je alvast beginnen nadenken.

Weet voor wie je koopt!

Het samenstellen van een geschenkmand start met een eenvoudige vraag: voor wie maak ik ‘m? Want voor een oudere, gedistingeerde whiskey-fan kies je natuurlijk andere dranken dan voor een wild feestbeest of een gezondheidsfreak. Zorg dus dat je wat te weten komt over de ontvanger: Wat vindt hij of zij lekker en wat absoluut niet? Welke stijl vindt hij of zij mooi? En met welke vondst kun je hem of haar verrassen?

Kies je thema

Als je eenmaal weet voor wie je aan het samenstellen bent, kies je best het thema van je mand. Want er is niks zo fijn als een geschenk krijgen dat met zorg voor jou uitgekozen is, en ook nog eens als een mooi geheel samen past. Voor de whiskeyliefhebber kun je bijvoorbeeld ‘Ierse drams’ of ‘Whiskey tasting met aangepaste snacks’ kiezen. Andere populaire thema’s zijn ‘Romantisch avondje’,  ‘Genieten van gin & tonic’, ‘Voetbal kijken met de vrienden’ en ‘Alcoholvrij genieten’.

Maak een slimme combo

Bij het maken van je selectie moet je natuurlijk rekening houden met je budget, maar ook met de verschillende smaken, zodat ze elkaar aanvullen. Een geschenkmand met 10 dezelfde flesjes smaakt natuurlijk ook, maar een uitgelezen combinatie van trappisten en abdijbieren is toch net ’n tikje specialer. Werk bijvoorbeeld van licht naar straf, of combineer de 4 smaken (zoet, zout, bitter, zuur).

Een mand … of toch iets anders?

Het heet dan wel geschenkmand, maar niks houdt je tegen om eerder een houten krat, een decoratief emmertje of eender welk ander mooi object te gebruiken. Laat je creativiteit de vrije loop!

Vergeet de extraatjes niet

Je dranken zijn zorgvuldig gekozen … en nu? Nu vul je aan met snacks en gadgets die bij je drankselectie passen. Dat kan gaan van nootjes en chips tot bijpassende glazen en flessenopeners.

Onze favoriete manden

Fris & fruitig

Voor zoetebekjes die het graag alcoholvrij houden. 

Het Duveltje in een doosje

Voor de echte Duvel-fan!

De G&T giftset

Alles wat je nodig hebt voor de perfecte gin & tonic.

Ready-to-go geschenksets

Wil je supersnel een cadeau scoren? Bij Prik&Tik vind je ook geschenkpakketten die al helemaal klaar zijn. Hier zijn alvast enkele toppers:

  1. Schuppenboer geschenk 75cl
    Schuppenboer geschenk 75cl
    € 7,38
    Tijdelijk niet op voorraad
    Meer informatie