Wie zomer zegt, zegt cocktails! En dit jaar zijn er 3 hippe creaties die proberen de alomtegenwoordige Aperol Spritz en G&T van hun troon te stoten … Maak ze zelf, en kies jouw zomerfavoriet!

Paloma

Paloma

Dit ‘duifje’ werd geboren in Mexico, maar vliegt, nadat het de Verenigde Staten al heeft gecharmeerd, nu ook naar Europa. De basis is lekker eenvoudig – tequila en pompelmoes – maar je kan ‘m naar hartenlust pimpen. Voeg bijvoorbeeld takjes rozemarijn toe, of vervang de tequila door mezcal voor een verrassende twist. In Mexicaanse restaurants staan vaak alle ingrediënten om zelf je Paloma te maken op tafel, en dat is geen toeval. Deze cocktail past namelijk perfect bij gerechten als taco’s of ceviche. Ideaal voor je zuiders getinte BBQ, dus!

Dit heb je nodig:

Zo maak je hem:

Vul je glas met ijsblokjes. Giet er de tequila bij, strooi er wat zout over en knijp een pompelmoespartje uit in het glas. Top af met de Bionina en klaar is Kees. Geniet ervan!


Sgroppino

Sgroppino

Al ooit van een ‘spoom’ gehoord? Wel, een Sgroppino is een heel mooi voorbeeld van zo’n drankje dat ijs of sorbet bevat. Hij ontstond in de Italiaanse regio Veneto, en werd al snel heel populair als tussengerecht, om de smaakpapillen even rust te gunnen tussen de ossobucco’s en risotto’s. Voor de moderne feestvierder is de Sgroppino de ideale combi ‘cocktail-dessert’. Lekker licht, heerlijk fris en uiterst origineel. Serveer aan je gasten op het einde van je tuinfeest of geniet er gewoon in je eentje van in je luie stoel.

Dit heb je nodig:

Zo maak je hem:

Zet de glazen eerst een tijdje in de ijskast zodat ze goed kunnen afkoelen. Doe alle ingrediënten – buiten de munt en de limoenpartjes – in een robuuste blender en blend tot een glad geheel. Giet het mengsel in de gekoelde glazen en werk af met een takje munt en een limoenpartje. Salute!


Cucumber Tom Collins

Cucumber Tom Collins

De Tom Collins ken je misschien al. Maar door de toevoeging van de komkommer wordt deze cocktailklassieker extra zomers. Benieuwd hoe je een alcoholvrije versie maakt van deze crowdpleaser? Laat dan gewoon de gin weg en vervang het sodawater door Sprite of 7Up.

Dit heb je nodig:

Zo maak je hem:

Kneus onderaan je glas 5 komkommerschijfjes samen met het citroensap en de rietsuikersiroop. Voeg de gin en de ijsblokjes toe. Leng aan met het sodawater. De perfecte verkoeling voor een warme dag!