04-01-2021 - Beerhive: De slimme digitale adviseur in onze Prik&Tik-winkels

De moderne consument gaat bij zijn gespecialiseerde Prik&Tik-drankenhandelaar niet alleen op zoek naar zijn favoriete bieren, gins, wijnen of andere dranken, hij/zij gaat er ook op ontdekkingstocht. Uiteraard kan de Prik&Tik-specialist hem/haar helpen bij de zoektocht naar iets nieuws, iets speciaals of een bier dat mooi aansluit bij zijn/haar voorkeuren, meer veel consumenten zoeken het graag zelf uit. Google kan daarbij een handig hulpmiddel zijn, maar specifiek voor ons enorme gamma speciale bieren is er nu Beerhive, onze héél slimme digitale adviseur.

Waarom?

Het aanbod aan speciaalbieren is enorm en dagelijks komen er nieuwe bieren en brouwerijen bij. Het is precies voor dit enorme bieraanbod dat vele klanten naar de winkels van Prik&Tik komen. Het is niet altijd evident, ook niet voor onze specialisten, om mee te zijn met de razendsnelle ontwikkelingen van de biermarkt. Beerhive is een zeer handige oplossing om zowel de biersommeliers van Prik&Tik, als de klanten naar een gepersonaliseerd bieradvies te loodsen via een aantal heel gebruiksvriendelijke en intuïtieve schermen.

Hoe werkt het?

Beerhive werkt zowel op de dedicated touchscreens die in het winkelpunt geplaatst worden, als op de smartphone, de tablet of PC van de klant zelf. Niet alleen erg handig, maar ook coronaproof dus. Beerhive werkt op basis van een database met het smaakprofiel en foto’s van meer dan 3.500 bieren. Deze database wordt gematcht wordt met het specifieke aanbod van iedere winkel. Het is dus geen one-size-fits-all systeem, maar wel een systeem op maat van iedere Prik&Tik-winkel die het installeert.

Waar vind ik de Beerhive assistent?

Filip Sevens, CEO Prik&Tik cvba: “Vandaag wordt het systeem uitgerold in 34 van onze winkels en nog anderen zullen volgen in de heel nabije toekomst. Onze Prik&Tik-leden beseffen maar al te goed dat de tijd van een cash&carry biermagazijn al lang achter ons ligt. Beleving en advies zijn twee cruciale factoren om een succesvolle winkelformule uit te bouwen en een doorgedreven digitalisering moet deze functies ondersteunen. We zijn er fier op dat we vandaag al deze digitale assistent kunnen aanbieden aan onze klanten en we zijn er van overtuigd dat dit maar één van de vele digitale innovaties is die snel zullen volgen. Prik&Tik wil meer dan ooit dé trendsetter zijn op de drankenmarkt.”

Beerhive is ondertussen operationeel op de site van onze pilotstore voor dit project en kan je hier raadplegen om alle functionaliteiten te ontdekken.