30-12-2022 - Prik&Tik award voor de Oude Gueuze Tilquin à l’Ancienne

De Brussels Beer Challenge is één van de allerbelangrijkste bierwedstrijden ter wereld en was dit jaar aan zijn elfde editie toe. Als Belgische bierspecialist nummer één verleent Prik&Tik zijn medewerking aan dit unieke jaarlijkse evenement. De jury, samengesteld uit 80 professionele biersommeliers uit 28 landen, stond dit jaar voor de aartsmoeilijke taak om 1800 stalen uit 41 landen ingedeeld in 80 categorieën te beoordelen. Na drie degustatiedagen worden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen medaille.

De Prik&Tik award voor het beste Belgische bier ging naar de Oude Gueuze Tilquin à l’Ancienne. Deze enige Waalse geuze uit de Zennevallei is een schitterende vertegenwoordiger van deze unieke Belgische bierstijl. Deze geuze is een bier met spontane gisting die een mengeling is van 1, 2 en 3 jaar oude lambiek. De smaak is zurig en droog, maar heeft een zekere rondheid dat deze Oude Geuze bijzonder toegankelijk maakt.

Ook de gouden medaille voor het beste bier uit de competitie ging naar een Belgisch bier. Brouwerij het Anker uit Mechelen mag terecht fier zijn op de gouden medaille voor zijn Gouden Carolus Whisky Infused. Dit bier is krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.

Een dikke proficiat aan de brouwers van deze Op&Top bieren!

Bierbox ‘Brussels Beer Challenge’

Ben je een fijnproever en benieuwd naar de andere Op&Top bieren van de Brussels Beer Challenge? Ontdek dan onze Bierbox Brussels Beer Challenge. Deze box is samengesteld uit 9 Belgische bieren die op de Brussels Beer Challenge een medaille hebben gekregen. Een selectie Op&Top bieren in uiteenlopende stijlen die iedere bierliefhebber geproefd moet hebben. Deze box kan je nu bestellen via onze webshop www.prikentik.be.